Plata (Spaans), argent (Frans), ... Heel wat talen gebruiken hetzelfde woord voor ‘zilver’ als voor ‘geld’. Zilveren munten waren dan ook eeuwenlang de standaard als betaal-middel. Pas vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw verdwenen ze definitief uit omloop. Vandaag is een euro – als u enkel het metaal zou rekenen – bij lange geen euro waard.
Hebt u nog een restje zilveren munten? Verkopen is dan een prima idee. Want hun waarde is door een gunstige zilverprijs net hoger dan het bedrag dat erop staat. Lees hier hoe u te werk gaat.
Hoe weet u of u met echte zilveren munten te maken hebt? Eigenlijk kan alleen een specialist met zekerheid zilver herkennen. Maar deze eenvoudige testjes geven u alvast een idee:
* Hou een magneet tegen uw munt en wees tevreden als er niets gebeurt. Want zilver is niet magnetisch.
* Hou de munt tegen het licht en juich als u geen kleurenpracht ziet. Want oud zilver wordt eerder zwart.
* Laat de munt eens tollen op de tafel. Hoort u een helder gerinkel? Dan stijgt de kans dat u binnenkort zilveren munten kunt verkopen.
* Ruik eens aan uw munt. Geen speciaal aroma? Goed nieuws, want verzilverd nikkel heeft vaak een zurige geur.
Hoe zilveren munten verkopen verloopt? Het is ingewikkelder dan ze snel even te wegen en op dat gewicht de actuele zilverprijs toe te passen. Want sommige hebben nog een extra waarde!
Benieuwd naar de waarde van uw zilveren munten? Een betrouwbare expert zal feilloos uw zilver herkennen. En hij betaalt u cash uit als u besluit om uw zilveren munten te verkopen. Maak meteen een afspraak via 0475 23 66 46 of herwig@serpieters.be.