Groen goud: De rijkdom van de toekomst?

Bezitters van oude sieraden hebben vaak reeds lang afscheid genomen van de sentimentele waarde die ze ooit hechtten aan het juweel. Vaak wil men echter deze sieraden ook niet verkopen. Wel zouden deze mensen geïnteresseerd zijn om hun geërfde, gekregen, verzamelde of lang geleden gekochte sieraden of munten om te vormen tot een hedendaags, mooi en vaak uniek voorwerp of juweel.

Uit milieuoverwegingen

Goudwinning en goudbewerking hebben door de geschiedenis heen niet steeds de beste naam. Dit omwille van de vaak slechte omstandigheden waarin de lokale bevolking in landen met goudaders het goud moet winnen. Daarnaast laat het de hedendaagse milieubewuste mens niet onberoerd dat goudbewerking te vaak gepaard gaat met giftig afval door een overmatig gebruik van chemicaliën. En het laatste waar onze leefomgeving een boodschap aan heeft , is nog meer vervuiling. Voor al wie zich hierom bekommert en het liefst voor eigen deur veegt kan "green gold" de oplossing zijn.

Wat is dat "Green gold" of gerecycleerd goud nu precies?

Het houdt in dat alles (sieraden, horloges, munten, medailles,...) wat uit goud bestaat ontdaan wordt van eventuele edelstenen of andere decoraties. Op die manier blijft enkel het goud over. Dat goud is op die manier klaar om te smelten. Tijdens het smeltproces wordt het goud ook gezuiverd tot fijn goud. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit goud op een verantwoorde manier te verwerken.

Spaarpotje of nieuw artefact?

Het gesmolten goud kan nu in goudstaven gegoten worden. Deze goudstaven kunnen uw appeltje voor de dorst betekenen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een nieuw juweel te maken met dit goud.

Wellicht zal de waarde van uw goudstaaf of nieuw sieraad onder de oorspronkelijke waarde van uw gouden voorwerpen. Het verlies wordt echter tot een minimum beperkt door op een professionele wijze te werk te gaan. Dit is vanzelfsprekend nog steeds veel waardevoller dan die oude spullen, waar niemand nog naar omkijkt, zomaar bij te houden.

De toekomst

In een wereld waar alles draait om milieubescherming, waar mensen diep nadenken over het veilig stellen van hun financiën, maar ook een wereld waar men graag uniek is, biedt "green gold" de uitgelezen kans om eindelijk iets te doen met de bijna vergeten gouden voorwerpen die u nog liggen heeft.

Heeft u ook oude sieraden liggen die u graag een tweede leven schenkt? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met mij.