Bitcoins zijn goud waard

Nieuw bitcoin gelinkt aan goudprijs

Vorige week lanceerde het Amerikaanse technologiebedrijf Anthem Vault een nieuwe bitcoin: HayekGold. Hoe die opvalt? De waarde van de virtuele munt is gebaseerd op de goudprijs. Eén Hayek is één gram goud waard.

Van algoritme naar edelmetaal

Bitcoins wonnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Deze virtuele munten worden alleen digitaal bijgehouden, en moeten internationale en anonieme betalingen gemakkelijker maken. Tot nu toe werd hun waarde vaak berekend via ingewikkelde wiskundige algoritmes. Met de Hayek brengt Anthem Vault daar verandering in. De munt is genoemd naar de Nobelprijswinnaar Friedrich von Hayek – voorvechter van het vrijemarktkapitalisme.

Goud is zekerder

Volgens Anthem Vault zijn virtuele munten vandaag te kwetsbaar voor marktonzekerheid. Door de Hayek te koppelen aan de goudprijs, lanceert het bedrijf een stabielere bitcoin. Anthem Vault grijpt daarbij terug naar de financiële zekerheid van goud, en de historische waarde ervan.

Coin van één gram goud

Anthem Vault noemt goud een van de meest betrouwbare activa in de wereldgeschiedenis. Het bedrijf slaat zijn voorraad op in een sterk beveiligde kluis. En verzekert je dat elke Hayek aan één gram van dat bewaarde goud wordt gekoppeld. Meer nog: wil een gebruiker zijn voorraad Hayek omzetten naar goud? Dan kan dat.

Goud brengt op

De recente ontwikkelingen tonen dat het vertrouwen in goud nog altijd heel groot is. Heb je zelf nog goud liggen, waar je verder niets mee doet? Dan krijg je daar vandaag een aardige prijs voor. Hier lees je hoe je het best te werk gaat.